Category:

Рат на интернет платформи IMDB

Война на Интернет-платформе IMDB

После негативне критике филма «Дара из Јасеновца», направљене да се заплаше гласачи у комитету за доделу Оскара, IMDB је забранио гласање за поменути филм. Наиме Срби и Хрвати су давали максималне и минималне оцене филму, балканска посла. У тренутку забране оцена филма је била 9.4.

После негативной критики фильма «Дара из Ясеновац», направленной на запугивание избирателей в комитете по присуждению «Оскара», IMDB запретил голосование за упомянутый фильм.  А именно сербы и хорваты поставили максимальную или минимальную оценку фильму,  балканский бизнес.  На момент запрета рейтинг фильма был 9,4.

Датуми пројекције филма  у САД.

Сроки кинопоказа в США.

Филмски критичар Џеј Вајсберг (Jay Weissberg) је у часопису Варајети (Variety)  написао да је филм српска пропаганда. Уједно умањује број жртава логора Јасеновац, наводи да их је било 80000. 

Кинокритик Джей Вайсберг написал в журнале Variety, что фильм был сербской пропагандой.  В то же время сокращается количество жертв в лагере Ясеновац, так как их было 80 тысяч.

Наводи да су чињенице у филму тачне, али је филм националистичка пропаганда?!? А Шиндлерова листа? исто националистичка пропаганда?

Каже, филм је антихрватски и антикатолички. Да, потпуно је у праву ако докаже да неки усташа у Јасеновцу није био Хрват, или да Фра Мајсторовић није био католички свештеник. Мајсторовић није био једини католички свештеник који је уз крст носио и нож за клање Срба и Јевреја.

Рођен у Њујорку, Џеј Вајсберг тренутно живи у Риму. Као критичар за Варајети ради од 2003. године, а у фокусу његовог рада су фестивали у Европи, Јужној Америци и на Средњем истоку. Његов рад је сматра се веома утицајним. Чест је гост у Хрватској.

Он заявляет, что факты в фильме правдивы, но это националистическая пропаганда?!?  А список Шиндлера? это тоже националистическая пропаганда?

Он говорит, что фильм антихорватский и антикатолический.  Да, он совершенно прав, если докажет, что какой-то усташа в Ясеновце не был хорватом или что отец Фра Майсторович не был католическим священником.  Майсторович был не единственным католическим священником, который  с крестом носил и нож для расправы над сербами и евреями.

Джей Вайсберг родился в Нью-Йорке, в настоящее время живет в Риме.  Он работает критиком для Variety с 2003 года, и в центре его работы - фестивали в Европе, Южной Америке и на Ближнем Востоке.  Его работы считаются очень влиятельными.  Он частый гость в Хорватии.

Филм није покрио ни 10% хрватског усташког лудила и мржње према србима, јеврејима и ромима.

Фильм не охватил даже 10% безумия и ненависти хорватских усташей к сербам, евреям и цыганам.

Error

Anonymous comments are disabled in this journal

default userpic

Your reply will be screened