dz4ngrizalosaur

Category:

1915 Packard модел E

11.11.1918. Дан примирја.

Пакардови камиони из Великог рата су добили надимак Liberty Truck, Камион Слободе.

Грузовики Packard времен Великой войны получили прозвище Liberty Truck, Грузовик свободы.

Српски официри у камиону, Солунски фронт.
Српски официри у камиону, Солунски фронт.

У новинским чланцима из 1917. године се наводи се да је генерал Першинг наредио да се 10 камиона испоручи савезничким снагама. Српска војска је добила један број тих камиона, као помоћ. Камиони су учествовали у борбама на чувеном солунском фронту. 

В газетных статьях 1917 года говорится, что генерал Першинг приказал доставить 10 грузовиков союзным войскам. Некоторое количество этих грузовиков сербская армия получила в качестве помощи. Грузовики принимали участие в боях на знаменитом фронте в Салониках.

100 година касније ово возило је пронађено у Лапову, напола прекривено земљом и растињем. Ми можемо да видимо камион захваљујући врхунским механичарима и љубитељима аутомобила, породици Хаџић, која је пронашла возило и обновила га.

Спустя 100 лет это транспортное средство было найдено в Лапово, наполовину покрытое землей и растительностью. Мы можем увидеть грузовик благодаря ведущим механикам и любителям автомобилей, семье Хаджич, которые нашли автомобиль и отреставрировали его.

Мотор има линијску Т-главу запремине 5.734 цм3 и 32,4 кс, обе кочнице на задњим точковима и диференцијални кочиони систем, имао је карбидне лампе и водено хлађење, двоструки систем за двоструко паљење. На хауби му је оригинална плочица са натписом Packard, уграђена у фабрици.

Двигатель имеет рядную Т-образную головку объемом 5734 см3 и мощностью 32,4 л.с., задние тормоза, так и дифференциальную тормозную систему, имел карбидные лампы и водяное охлаждение, двойную двойную систему зажигания. На его капоте оригинальная плитка с надписью Packard, установленная на заводе.

Error

Anonymous comments are disabled in this journal

default userpic

Your reply will be screened