dz4ngrizalosaur

Categories:

Aнтивирус - ванредно стање 1.7

Ово је један од  последњих постова о ковиду-19 и стварима везаним за пандемију. 

Зашто? 

Због људске глупости, просто! Нема смисла.

На слици је моја сестра, ради са пацијентима оболелим од корона вируса. фотографија је из српских дневних новина «Телеграф». Е, док она ради сваки дан, и дневне и ноћне смене, јер нема људи («боловања», одмори...), има усеклине по лицу и телу од заштитне опреме. «Храбри»  праве журке, опијају се и крше правило «социјалног дистанцирања». Гледам их сваки дан, и не само ја, у сваком делу града их има.

То су глупи, себични, малоумни и слаби људи,обичне кукавице,  немам намеру да их даље анализирам. Смеју се на рачун вируса, причају да су јачи и да има вирус не може ништа.

Већина заврши у болници после десет до петнаест дана. Долазе целе породице, од беба до стараца, са све суседима и рођацима без којих не могу. Умоболници. А због таквих страдају и они које се придржавају прописаних мера. Ниподаштавају труд лекара и медицинских сестара и домаћих и страних који долазе као помоћ.

Е, па господо, од вируса оболевају све старосне групе, компликације имају све старосне групе и умиру све старосне групе! Нисте јачи, нико није!

Значи:

— Вирус је ту и веома је опасан,

— Убија,

— Вирус је подмукао, неко и нема јасне симптоме, а шири заразу. Неко има благу клничку слику, а неко тешку. Нема правила.

— Заштита је прање руку, ношење маске и рукавица, социјално дистанцирање, (питајте људе из Кине, Емирата или Норвешке) 

— Да ли неко користи ситуацију? Да! Зашто да не? Живот тече даље, а службе озбиљних држава раде свој посао у свим условима. Ко мисли да нешто губи карантином и оваквим мерама, вара се. Ни пре није имао ништа, само то није знао, ни пре овога није утицао ни на шта, само није знао.

— Хоће ли проћи? Наравно, само, једино то у целој причи зависи од нас. Лакше иде у «строгим» државама и «напредним друштвима», ми остали кад се дозовемо памети.

— Мере заштите свуда и у свакој прилици. Трговински ланац у који идем је упаковао све производе који могу да се упакују (хлеб и пециво), дезинфикује колица и руке купаца, одржава социјалну дистанцу у редовима, пропушта купце по систему «колико купаца  изађе, толико купаца уђе», штити запослене и купце... Бензинска пумпа има сличне принципе...банка исто.

Карантин је Quarante - четрдесет, изолација од четрдесет дана.


Стигла је помоћ из Руске федерације.  Тражили смо помоћ и Русија нам је доставила «италијански» пакет помоћи.

Традиционални дочек, хлеб и со.

Премијерка РС, министар одбране РС и амбасадор РФ.
Премијерка РС, министар одбране РС и амбасадор РФ.

"У тренутку када цело човечанство проживљава тешке тренутке има тренутака као што је овај када имамо осећање среће и наде. Ово није нешто што није виђено у нашим досадашњим односима и потврђује наше стварно пријатељство. Русија ће допринети у борби у сузбијању епидемије коронавируса али је људски фактор најбитнији јер су врхунски стручњаци спремни да помогну српском народу без обзира на лични ризик. Сигуран сам да ова помоћ стиже на време и да ће донети резултате" - Амбасадор РФ Александар Боцан-Харченко.

Војници Руске федерације на задатку у Србији.

Спремање за повратак.
Спремање за повратак.


У Србију је слетело свих 11 руских авиона Иљушин-76, који су донели помоћ за борбу против корона вируса, саопштило је Министарство одбране Русије.

У саставу медицинских тимова из Руске Федерације су један генерал, 42 официра, 42 подофицира и два припадника руског Министарства здравља, које предводи начелник АБХО Западног округа Оружаних снага Руске Федерације генерал-мајор Михаил Чернишов.

Error

Anonymous comments are disabled in this journal

default userpic

Your reply will be screened