dz4ngrizalosaur

Categories:

Антивирус - Ванредно стање 1.3

Наставља се борба против коронавируса, данас са првим смртним случајем у Србији. Самоизолација, нагласак борбе је на тој речи. 

Ко се не придржава самоизолације биће принудно смештен у карантин. Саграђено је више карантина шаторског типа. У карантин се смештају лица пристигла из инострансва, а немају пребивалиште у Србији,  лица која крше самоизолацију,  као и они за које лекари на граници процене да морају у  карантин.

Карантин у Моровићу
Карантин у Моровићу

Од сутра у 20 сати престаје јавни превоз  на територији целе Србије, а  рад кафића, ресторана и тржних центара ће бити забрањен,  такође, већ од сутра од 20 часова, а не од недеље како је раније данас  најавила. Премијерка је најавила да ће сутра на седници Владе бити  донета и одлука да се забрани окупљање више од пет људи.

Премијерка Ана Брнабић
Премијерка Ана Брнабић

«Наш највећи авион ербас А330 одлетео је за Кину. Сутра увече се враћа са великим бројем медицинских апарата и заштитне  опреме, али доћи ће, чему се највише радујемо, експерти из Кине, који су  се у тој земљи борили против корона вируса и који ће помоћи нашим  стручњацима»


«Поштовани господине председниче, 

дозволите ми да у име Владе Кине и  кинеског народа, као и у своје име, пренесем искрено саосећање због  епидемије коронавируса уз жељу да се оболели брзо опораве, а епидемија  буде под контролом.

Ви и Ваша Влада сте предузели низ активних мера против епидемије, што указује на Вашу одговорност и преданост.

Кина ће Вашој земљи пружати материјалну помоћ, укључујући заштитне  материјале и медицинску опрему. Ми ћемо послати и тим медицинских  стручњака у Србију да бисмо вам пружили помоћ у анализирању ситуације и  поделили искуство о контроли и спречавању ширења вируса и лечењу  оболелих.

Придајем велики значај развоју односа између Кине и Србије. Верујем да  ће наше традиционално пријатељство, које се познаје у невољи, бити  укорењено у срцима народа у току заједничке борбе против епидемије, а  наше свеобухватно стратешко партнерство продубљено и подигнуто на још  виши ниво

Писмо председника НР Кине председнику Србије.


Краљевина Норвешка је данас донирала Србији 5 милиона евра за борбу против коронавируса. (У Норвешкој живи и ради велики број Срба)


Европска Унија је , после одбијања пружања помоћи Србији и критиковања Владе Републике Србије, данас дозволила лет српских авиона у ЕУ и евакуацију 145 грађана Србије из Амстердама и Париза.

ЕУ је данас донирала 7,5 милиона евра Србији за борбу против коронавируса.


Данас 135 оболелих, 1 умрли, 2-је опорављених болесника.

Error

Anonymous comments are disabled in this journal

default userpic

Your reply will be screened