Categories:

Антивирус - Ванредно стање 1.0

Вечерас је проглашено ванредно стање неће радити вртићи, школе и факултети до јула месеца. Ограничиће се рад ресторана и кафеа, ко може да ради од куће радиће од куће.

Школа ће се одржавати онлајн или преко ТВ програма државне телевизије.

Границе су затворене за све, осим за грађане Србије и НР Кине*. Војска ће чувати болнице, полиција контролисати поштовање изолације, самоизолације и карантина. Изолација је ОБАВЕЗНА за сва лица старија од 65 година. Држава ће преузети обавезу снабдевања тих лица. 

Карантин ће трајати 14 дана за грађане Србије који долазе из мање угрожених делова света, ко долази из Италије и Шпаније и осталих високо угрожених земаља биће у карантину 28 дана.

Свако кршење изолације и карантина се кажњава затвором до 3 године.

Вирус нам је дошао из Милана, гастарбајтери нису хтели да буду у карантину у Италији, па су дошли кући и пренели вирус својим рођацима итд...да и туристи који су били у Милану, уз крпице и мирисе су донели и коронавирус. 


*

НР Кина је изузета из земаља чијим грађанима је забрањен улаз у Србију.

Зашто?

Европска унија је одбила да Србији пружи помоћ у борби са корона вирусом. Одбила је да прода медицинска средства и опрему, одбила је да пружи стручну помоћ, наравно Србија је све хтела да плати, али...

Подсећам да је 1992.године Србији и Републици Српској било забрањено, ЕУ и САД,  да увезу и допреме у болницу медицински кисеоник због чега је у Бањој Луци умрло више беба које су биле у инкубаторима, а био им је потребан кисеоник.

Србија се обратила НР Кини и наводи се да стиже медицинска опрема и више тимова медицинских радника. 

Морали смо да обновимо и појачамо производњу свега што нас је ЕУ принудила да купујемо од ње захтевајући да се сви услови набавке прилагоде њиховим произвођачима.

У среду очекујемо прве авионе из НР Кине са респираторима и осталом медицинском опремом.

Тако да збогом ЕУ.

Из истих разлога Република Србија ће, заједно са НР Кином,  преузети бригу о Републици Српској.  Део медицинске опреме и стручњака ће ићи у Бања Луку.

Error

Anonymous comments are disabled in this journal

default userpic

Your reply will be screened