Categories:

2020 година Србија и Израел

Други преседан ове године, опет пишем о актуелним политичким догађајима.


Србија је прва и једина у Европи која је истицањем жуте заставе са Давидовом звездом и натписом Jude/Jеврејин на згради Председништва Републике Србије обележила 75.годишњицу обележавања ослобођења логора Освјенцим (Аушвиц). 

Закон о Меморијалном центру "Старо сајмиште" којим се оснива установа посвећена култури сећања на жртве и историјске догађаје који су се десили на том простору. 

Закон је важан јер се после 75.година достојно обележава место где је страдало више десетина Срба, Јевреја и Рома. Комунисти нису много марили за истину о том логору и обележавање места страдања десетина хиљада људи. 

Павиљоне које су остали цели претворили су у уметничке атељее и доделили својим уметницима, отворили комерцијалне садржаје, дозволили дивљу градњу и запуштање целог простора. Стихијско управљање. Пре неку годину је било захтева да се отворе објекти за забаву!? Заборав и заменаривање!

За све који су «заборавили» Јуденлагер Землин се налазио на територији тзв. «Независне државе Хрватске», био је под управом немаца до уништења јеврејских логораша, затим прелази под управу хрвата до престанка рада логора. Кроз логор су прошле две групе Јевреја, више група Срба и Рома, логор је био активан све време трајања рата.


Председник Републике Србије је говорио на конференцији AIPAC која се сваке године одржава у Америци.

Република Србија намерава да купи оружје од Израела, изјавио је Председник Србије  у интервјуу „Џерузалем посту“. Наведено је да то «неће бити мала набавка».

Шта ли је то од израелског оружја занимљиво српској војсци?

Веза?
Веза?
ПВО системи?
ПВО системи?
Пешадијско оружје?
Пешадијско оружје?
Заштита за оклоп?
Заштита за оклоп?
Бојеве станице?
Бојеве станице?
Водећи пројектили?
Водећи пројектили?
Тенкови и оклопна возила?
Тенкови и оклопна возила?

«Гласање Србије у УН  за резолуције где се Израел пристрасно напада.» Председник Србије је рекао да Србија увек може да буде уздржана кад је реч о антиизраелским резолуцијама.


Поновљено је да ће Србија отворити дипломатско представништво и представништво Привредне Коморе у Јерусалиму поред оног у Тел Авиву и истакнуто је да ће се Србија увек трудити да усклади своје интересе са Израелом.

p.s. Део фотографија је са сајта компаније «Rafael».

Error

Anonymous comments are disabled in this journal

default userpic

Your reply will be screened