dz4ngrizalosaur

Category:

Лиснато пециво


Данас је био дан за пецива, лиснато тесто. За доручак сам спремио слано пециво, свидело се свима, али га нисам фотографисао за блог.

— Лиснато тесто,

— Џем од шљива,

— Печени, ољуштени, неслани сунцокрет,

— Суве шљиве, исецкати,

— Сува брусница, 

— Суво грожђе.

Нема тачне мере, додаје се по укусу, од свега по мало.

Џем размазати по кори, све остало посути по кори. Спремно за савијање.

Крем за оне који не воле здраво суво воће. И савијање на крају.

Спремно за рерну. Ја сам ставио на 200 степени Целзијуса, грејање и горе и доле, пекло се док није добило браон жуту боју. Благо наквасити водом са горње стране или ставити јаје.

Готово!


Доња кора код пите са кремом је испала много тврда, а горња кора веома лака и хрскава. Воћна пита је испала ОК, што се тиче кора. 

Обе су укусне!

Error

Anonymous comments are disabled in this journal

default userpic

Your reply will be screened