dz4ngrizalosaur

Д-30 мотор

Азербејџански Ил-76ТД.
Азербејџански Ил-76ТД.
Неозначени Ил-76 који је често слетао и полетао са LYBE.
Неозначени Ил-76 који је често слетао и полетао са LYBE.

Субота увече, мирно вече прекида звук авиона. Замољен сам да на Флајт радару погледам шта то лети изнад куће. У ствари, питање је гласило «Шта ће нам то пасти с неба у дневну собу?». 

Навикли смо на авионе, али звук мотора Иљушина 76 никога не оставља равнодушним. Д-30 је толико моћан да оставља нелагодан утисак на све изнад чијих глава ради. 

Чим сам чуо звук, смирио сам ситуацију рекавши да је то ИЛ 76  са мотором који је забрањен у ЕУ. Србија се придружила тој забрани, али у «специјалним» случајевима на молбу «пријатеља» зажмури на оба ока. Тачније запуши уши.

Када се налазите на траси полетања тог авиона, немате утисак да се авион изнад вас пење. Имате осећа,  да како се приближава, уместо да се пење авион пада. Наравно да авион достиже потребну висину, али бука Д-30 мотора вара ваш мозак.

Онај бели са слике изнад, тренирао нам је живце неколико месеци 2017.године. И пролетео ми је бар 150 до 300 метара изнад главе, тако сам добро осетио снагу Д-30 мотора.

p.s. Бели никад није имао уључен транспондер и није био видљив за праћење на Флајт радару, а овај други је постао невидљив после Крита. Што ли? ;)

Error

Anonymous comments are disabled in this journal

default userpic

Your reply will be screened