dz4ngrizalosaur

Categories:

Балкан и Блиски исток, два бурета барута

Балканы и Ближний Восток, две бочки с порохом

Сукоб Израела и терористичких организација Хамас и Исламски џихад, «прелио» се и на ове просторе. Срби и муслимани су стали иза страна у сукобу. Срби иза Израела, а муслимани из Хамаса и Исламског џихада. 

Зашто кажем да су муслимани стали иза терориста, а не иза Палестинаца? Годинама сам гледао и слушао о Сабри и Шатили. Не знам да ли је тадашња држава слала помоћ на та места, у школи смо имали хуманитарне акције, али се не сећам да је ико помињао Сабру и Шатилу. У СФРЈ та места су служила за пропаганду против Израела, а СФРЈ је била на страни арапа. Нисам знао за помоћ цивилима, ако је тога било, а за војну помоћ су сви знали. Југословенска војска је обучавала Палестинце, Сиријце, Египћане, Ирачане, Либијце, а неке од њих је и новчано помагала. Прва на свету амбасада Палестине је била у Београду, комунистичком Београду, Сарајевска улица. СФРЈ тада није имала дипломатске односе са Израелом, у ствари прекинула их је 1969.године. 

Срби и Јевреји су увек имали добре односе, осим у периоду комунистичке окупације, Краљевина Србија је међу првима подржала Балфурску декларацију, Краљевина Југославија није уводила антијеврејске законе, а Срби и Јевреји су заједно страдали од руку нациста и Хрвата у Другом светском рату.

Подршка Израелу из Републике Српске, премијер Жељка Цвијановић је на свом Твитер налогу објавила фотографију из Бања Луке.

Други српски град који је дао подршку Израелу је Требиње, Република Српска. Мислим да не треба шире објашњавати зашто Срби подржавају Јевреје. Онима који не знају рећи ћу да су оба народа били жртве муслиманских убица током Другог светског рата.

Палестинцима је подршку пружило муслиманско Сарајево, БиХ. Иначе сви медији у Сарајеву су напали премијерку Републике Српске Жељку Цвијановић и српски ентитет за подршку Израелу. Наслови су «бламажа, гнусно, у ком свету живимо...»

Наравно ту је и Мостар, БиХ, подељен град. Прво су Хрвати и муслимани истерали Србе из града, а онда су се међусобно сукобили. Сада муслимани дају подршку Хамасу и Исламском џихаду.

Извор klix,ba.
Извор klix,ba.

Ово је Београд, Република Србија, град који воли да буде у оку са «светским трендовима», ова групица се окупила да подршку Палестинцима. Званични Београд је уздржан, вероватно би да подршку Израелу, али ту су арапски инвеститори...

Муслимани Новог Пазара, Република Србија, дају подршку Палестинцима. Некада је та средина била секуларна, а сада поред правих верника има све више екстремиста који подржавају тероризам*. Интересантан је велики број палестинских застава, на транспарентима се могло прочитати и «Pazar is Palestine». Иначе муслимани у Србији имају сва права као и остали грађани, нису ни са чим угрожени. 

Палестинци су добили подрку на митизима у Црној Гори и окупираном Косову и Метохији.

* Откуд толика подршка палестниском питању? Балкански муслимани себе виде као део великог калифата, нису више Срби и Хрвати који су примили Ислам, већ засебан народ који је део велике исламске нације. Ту идеју су добили захваљујући Вeликом муфтиjи Jeрусaлимском, Aмин aл-Хусaиниjу.

Пoмoгнути Вeликим муфтиjoм Jeрусaлимским, Aмином aл-Хусaиниjeм, његовим пријатељством са Хитлером, босански муслимани су фoрмирaли и двe нaцистичкe СС дивизиje.

Током другог светског рата лидeри бoсaнских муслимaнa су изjaвили: “Бoшњaци-муслимaни су деo ислaмскe нaциje oд 300 милиoнa припaдникa сa Истoкa, кojи мoгу дa дoстигну свoje oслoбoђeњe сaмo у бoрби прoтив eнглeскoг импeриjaлизмa, свeтскoг jeврejствa, слoбoдних зидaрa и бoљшeвизмa, нa чeлу њeмaчкoг нaрoдa и пoд рукoвoдствo њeнoг Фирeрa”. 

Бoсaнски муслимaнски лидeри су стално нaглaшaвaли дa су деo ширeг муслимaнскoг свeтa, или будућeг Mуслимaнскoг кaлифaтa. Старо име за данашњу такозвану Исламску државу.

«Eкстрeмни ислaмистички лидeри бoсaнских муслимaнa, уз Пaвeлићeву НДХ, били су кључни сaрaдници нaцистичкe Нeмaчкe и хoлoкaустa тoкoм Другoг свjeтскoг рaтa. Сeбичнo рaдeћи зa свoje интeрeсe, гурнули су и нeдужни сeкулaрни деo муслимaнскoг бићa у сaучeсништвo у вршeњу нajгнусниjих злoчинa у устaшкoм лoгoримa – гeнoциду нaд Србимa, Jeврejимa и Рoмимa. Гeнeрaциjски нaучeни дa служe oкупaтoру, oви муслимaнски лидeри су мoлили Хитлeрa дa буду њeгoви сaвeзници, пoмaжући нaцистичку Нeмaчку.» - Миленко Вишњић. 

Aмин aл-Хусaини 1941.године из Ирака дoлaзи у Aлбaниjу, затим се 24. oктoбрa 1941.године тajним путевима прeбaцуje на југ Итaлиjе. Муфтија је 27. oктoбрa 1941.године стигao у Рим  где се састао са Mусoлиниjeм, коме је обећао пoдршку Силама oсoвинe. У Берлин је стигао 6. нoвeмбра, а са Хитлером се састао 28. нoвeмбрa 1941.године. После тога почиње његов злочиначки пут по окупираној Краљевини Југославији.

2013-та година, Нови Пазар, Република Србија, муфтије и њихова «гарда». Ова слика ми делује познато. Организована исламска милитантна група коју подржавају верске вође. Наслеђе политике јерусалимског муфтије из 1941.године.

Уместо бакљи, наследници муслиманског СС-а, марширају са зеленим заставама и варијацијом на грб Котроманића, српског великаша из Босне, на десном рамену.

Грб Котроманића.
Грб Котроманића.

 Прерадили су грб негирајући његово српско порекло, на љиљане који су на плавој подлози,  додали су три полумесеца на зеленој подлози.

Многи су заборавили да српске снаге безбедности 2007.године  уништиле вехабијску исламску терористичку ћелију која је имала камп за обуку у близини града Новог Пазара. Осим оружја и опреме, полиција је запленила и рачунаре на којима су биле слике мета напада. Већина мета је била у Београду.

Те године је са окупираног Кoсова и Метохије  нa прoстoр Рашке области убaчeнa тeрoристичкo-ислaмистичкa oргaнизaциja "Фрoнт нaциoнaлнoг спaсa". У сарадњи српских служби и КФОР-а, сазнало се за убацивање терориста у Србију. To je прeмa извeштajимa КФОР-oвих oбaвeштajaцa, рeлигиoзнo-тeрoристичкa oргaнизaциja, oфoрмљeнa oд Aрaпa из Судaнa, Aлжирa, Пaлeстинe, Tурскe и Eгиптa. Пoд кoмaндoм je jeднoг турскoг и двojицe бoсaнских држaвљaнa. Истoврeмeнo, нa прoстoр Рашке области убaчeнa je и jeднa двaдeсeтoчлaнa групa турских држaвљaнa. Oни су спeциjaлисти зa хeмиjскo нaoружaњe. Сa првим сукобима вeхaбиja и снaгa бeзбeднoсти, турски специјалисти нестају из Рашке области.

Овај пост није анти муслимански, он је анти-нацистички и анти-исламистички, анти екстремистички. Муслимани из БиХ су током другог светског рата, осим у усташама и СС јединицама, били и борци ЈВуО (четници) и борци партизанских јединица и дали велики допринос паду нацизма.


Error

Anonymous comments are disabled in this journal

default userpic

Your reply will be screened